اندازه مناسب مصرف نمک چقدر است؟ | رژیم غذایی

اندازه مناسب مصرف نمک چقدره؟ 

یکی از عوامل اصلی فشار خون مصرف زیاد نمک است.از طرفی اگه نمک کم مصرف کنیم هم بدن با مشکلاتی مواجه می شه. حدود ۱۰ درصد از مصرف نمک روزانه یه فرد بالغ از منابع طبیعیه. کرفس، اجناس لبنی، گوشت و منابع طبیعی نمک دارن.

سس سویا و چاشنیای دیگه هم شامل سطوح بالایی از سدیمه همه می دونیم که نمک واسه سلامتی خوب نیس و بیماریای مختلفی رو بوجود می آورد ولی نمک واسه بدن لازمست حالا ببینیم اندازه مصرف مجاز ان چقدر پیشنهاد شده.

مضرات و فواید نمک
ضرر مصرف نمک ثابت شده، اما بدن روزانه به چقدر نمک نیاز داره؟ این پرسشیه که محققان در جواب به اون به دو دسته تقسیم می شن و نظر طرف مقابل رو رد می کنن.غذاهای آماده، کالباس، پنیر و حتی نون شامل مقدار زیادی نمک هستن.

در آلمان مردان روزانه به صورت میانگین حدود ۱۰ گرم و زنان حدود ۸٫۴ گرم نمک مصرف می کنن. با این حساب مصرف نمک اکثریت جمعیت آلمان بیشتر از میزانیه که انجمن تغذیه این کشور پیشنهاد می کنه. این انجمن مصرف بیشترین حد ۶ گرم نمک در روز، یعنی به اندازه یه قاشق چای خوری رو مجاز می د ان.

این در حالیه که اندازه مجاز از نظر سازمان جهانی بهداشت از این مقدار هم کمتره و مصرف بیشتر از ۵ گرم رو موجب افزایش خطر بیماریای قلب و عروق و مر گ زودرس می دونه.این پیشنهادا اما در میان محققان مورد دعوا س.

یه تیم تحقیقاتی از دانشگاه کلمیبا در نیویورک با بررسی مقالات علمی منتشر شده در مورد مصرف نمک، در مورد اختلاف نظر محققان در این مورد تحقیق کرده.تیم دانشگاه کلمبیا پس از بررسی ۲۶۹ مقاله علمی در مورد نمک به این نتیجه رسیده که ۵۴ درصد مقالات یاد شده فرضیه خطرناک بودن مصرف بالای نمک و احتمال افزایش دچار شدن به بیماریای قلب و عروق و مرگ زودرس رو تأیید کردن.

در مقابل ۳۳ درصد مقالات این فرضیه رو رد کردن و ۱۳ درصد هم به نتیجه مشخصی نرسیده ان.این بررسی روشن کرده که محققان یا از یه فرضیه پشتیبانی یا اونو رد می کنن. اونا در جمع بندی خود هم به پژوهشایی تکیه می کنن که نظر اونا رو تأیید می کنن.

***هر دسته به دنبال اثبات باور خوده
در میان ۲۶۹ مقاله بررسی شده ۱۰ مقاله به نقد و بررسی پژوهشای جور واجور پرداخته ان. این دسته مقالات ارزش علمی بیشتری دارن. اما در این ۱۰ مقاله هم محققان به یافته های کاملأ متفاوتی از همدیگه رسیدن.دلیل اونم این بوده که به پژوهشایی متفاوت از همدیگه تکیه کرده بودن.

در آخر ۴ مقاله فرضیه خطرناک بودن مصرف بالای نمک رو تأیید و ۳ مقاله اونو رد کردن. ۳ مقاله هم به نتیجه روشنی نرسیدند.تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا به این جمع بست رسید ه س که محققان در مورد مصرف نمک از پایه به دو دسته تقسیم می شن.

این دو دسته هیچ علاقه ای به بحث و رد و بدل کردن نظر مستقیم با همدیگه ندارن و مقالات منتشر شده در مورد مصرف نمک هم کمک چندانی به پایان دعوا میان دو دسته نکرده.در آخر هر دسته راه خود رو میره: یکی در راه تأیید مضر بودن مصرف بالای نمک و دیگری در راه رد این فرضیه.

تیم دانشگاه کلمبیا که نتیجه تحقیق خود رو در مجله تخصصی ‘ژورنال بین المللی اپیدمیولوژی’ منتشر کرده، عقیده داره که محققان براساس باورهای خود حرکت می کنن.

***خوشحالی کنسرنای مواد غذایی از بحثای بی فایده
کنسرن به اتحادیه تراستا می گن که بیشتر در اروپا فعال هستن. این واحدهای اقتصادی بزرگ در کشورای سرمایه داری از قدرت زیادی بهره مند هستن و عامل تسلط صنعتی٬ بازرگانی و نظامی بر کشورای دیگه هستن.

کنسرنای مواد غذایی هم نفوذ زیادی در مورد بحث نمک دارن. واسه این کنسرنا ، نمک ماده اولیه ارزون و با ارزش غذایی کمه که مانند شکر و چربی میشه از اون واسه جفت و جور محصولی با ویژگیایی مطلوب واسه خریدار استفاده کرد.

تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا حتی عقیده داره که کنسر نای مواد غذایی به بحثای بی نتیجه در مورد مصرف نمک دامن میزنن و مانع پرداختن به مسائل دیگه می شن؛ مثلأ تحقیق در مورد مریضی هایی که به دلیل تغذیه ناجور بوجود میان. کنسر نای تولید تنباکو یا الکل ترفندهایی به کار می گیرن.

تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا در آخر عقیده داره که ۲۶۹ مقاله ای که در مورد مصرف نمک منتشر و به وسیله این تیم بررسی شدن، واسه جامعه ارزش روشن گری نداشتن.

.

منبع :gahar.ir

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *